Články

Banoš je tradiční podkarpatské jídlo. Je to smetanová kukuřičná kaše, která se podává buď jako...

Základem této řidší, přesto energeticky vydatné polévky, jsou sušené praváky (біле гріби). Lze ji...

Pelmeně jsou masové taštičky, v podstatě ruské raviolli. Pocházejí ze Sibiře a v období Sovětského...

Boršč je podkarpatské i ukrajinské národní jídlo. Je to hustá zeleninová polévka na bázi červené...

Tato jednoduchá pochoutka se většinou připravuje na ohni, ale dá se to zvládnout bez problémů v...

Různé pokrmy z mletého masa se nabízí po celém území Podkarpatské Rusi. Často se skrývají i pod...

Přečtěte si

ppr-logo-white.svg
Jsme spolek přátel Podkarpatské Rusi,
krásné země, která byla kdysi součástí
Československé Republiky.
© 2024 PŘÁTELÉ PODKARPATSKÉ RUSI

Kontakt

+420 725 518 828

subcarpathia@seznam.cz