24. září 2020 24. září 2020 Banoš Banoš je tradiční podkarpatské jídlo. Je to smetanová kukuřičná kaše, která se podává buď jako...
22. září 2020 22. září 2020 Hribna juška Základem této řidší, přesto energeticky vydatné polévky, jsou sušené praváky (біле гріби). Lze ji...
17. září 2020 17. září 2020 Pelmeně Pelmeně jsou masové taštičky, v podstatě ruské raviolli. Pocházejí ze Sibiře a v období Sovětského...
16. září 2020 16. září 2020 Sváteční boršč Boršč je podkarpatské i ukrajinské národní jídlo. Je to hustá zeleninová polévka na bázi červené...
16. září 2020 16. září 2020 Bramborový šašlík Tato jednoduchá pochoutka se většinou připravuje na ohni, ale dá se to zvládnout bez problémů v...
15. září 2020 15. září 2020 Masové kuličky podle Mariánky Různé pokrmy z mletého masa se nabízí po celém území Podkarpatské Rusi. Často se skrývají i pod...